לןגן

שבקייה/אורלי ממן

מאת: אורטל אורית ארביב, פורסם: 07/09/2017 | 07:04
שבקייה/אורלי ממן

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקבוק בירה לבנה (330 מ"ל),כוס וחצי שמן,קצת פחות מקילו קמח,חצי כפית מלח

  2. ללוש לבצק רך,לחלק ל8 כדורים,לרדד כל כדור לעיכול,לרדד לרולדה, לכסות במגבת ולתת לבצק לנוח חצי שעה.

  3. לחתוך לחתיכות קטנות,לרדד לאליפסה, לחתוך ולעשות את הצורה של השבקייה,לטגן בשמן עמוק

  4. סירופ:

  5. 3 כוסות סוכר,2כוסות מים,מיץ מחצי לימון

  6. להרתיח מים וסוכר ,להנמיך את האש ולבשל עד לקבלת סירופ,להוסיף את הלימון ולבשל עוד עמה דקו,לטבול את העוגיות בסירופ