תקציר המתכון: קל במיוחד, יחסית ניתן להכנה בזמן מועט, ניתן להקפיא ולהפשיר במיקרוגל כשרעבים, והכי טעים בשבת על הפלטה.. בתאבון
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
שופכים את הקמח לקערה.
באמצע יוצרים גומה ומניחים את הסוכר.
שופכים את המים הפושרים ומערבבים מעט.
את המלח מפזרים מסביב ומערבבים בכף.
לשים עד ליצירת עיסה אחידה.
שופכים את השמן ולשים עד ליצירת כדור בצק נעים ואחיד.
מניחים לתפיחה עשר דקות ולשים שוב.
מכסים ומתפיחים שעה.
בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל ומערבבים בכמון ומלח.
לוקחים כדור בצק קטן, פותחים על היד, ממלאים בבצל וסוגרים. הצד הצבוט יונח על התבנית.
מפזרים מעל שומשום או תערובת ג'עלה.
אם זה מיועד לשבת- כדאי להצמיד אותן ליצירת מראה של חלה גדולה מורכבת מלחמניות רבות .
אופים בחום בינוני כחצי שעה עד להשחמה.
בתאבון.