לןגן

פיתות נפוחות בתנור הבייתי

מאת: ליאת קאדר, פורסם: 05/09/2017 | 13:12
פיתות נפוחות בתנור הבייתי

תקציר המתכון: פיתות בחודש תשיעי, נפוחות נפוחות👌🏻👍🏼😉

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לבצק המקדים

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק המקדים: ( מומלץ להכין בערב, לתת לו מנוחה של 10-14 שעות)

  2. בקערה לשים כוס קמח וכוס מים ורבע כפית שמרים ולערבב היטב עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה. לכסות היטב ולהניח כל הלילה על השיש/ בתנור כשהוא סגור ומכובה.

  3. לאחר שהוא נח המון שעות הוא תוסס ומתמלא בבועות.

  4. להכנת הבצק:

  5. בקערה לשים קילו קמח, כף סוכר, כף מלח, 2 כפות שמרים, 1 כף משפר אפיה, 2 כפות שמן, את הבצק המקדים ואת המים הפושרים לפי הצורך ולעבד היטב. אני עובדת עם מיקסר . ללוש עד ליצירת בצק נעים, רך , גמיש, מעט דביק, לא יותר מידי.

  6. לשמן מעט קערה ולהניח את הבצק מכוסה עד להתפחה טובה.

  7. לקמח משטח עבודה נקי

  8. וליצור כדורים בגדלים שרוצים .( אני מכינה גם גדולים וגם קטנים)

  9. לרדד כל עיגול לצורת פיתה

  10. לקמח מעט אם צריך( גם מעל וגם מתחת)

  11. ניתן להוסיף שומשום, כשמכינים את הכדורים, שידבק, לכן הבצק צריך להיות מעט דביק. כשמרדדים לפיתה השומשום נדבק .

  12. לכסות שלא יתייבש( אני מכסה בשקית פח ענקית חדשה)

  13. להתפיח ולבנתיים לחמם תנור רגיל מצב אפיה רגילה 270 מעלות ולהכניס לשלב אחד יותר מהר ע של התנור מגש איכותית.

  14. המגש אמור להתחמם עם התנור.

  15. זה חשוב.

  16. לאחר שהתנור חם וגם המגש להניח פיתות בעדינות על המגש ולאפות עד להזהבה.

  17. עניין של 3-5 דקות לכל נגלה.

  18. אין צורך להפוך. הן מזהיבות גם מלמטה וגם מלמעלה במקביל.

  19. להוציא עם מרית.

  20. וכך הלאה עם כל הפיתות

  21. לצנן על מגש רשת.

  22. הפיתות יוצאות פצצה

  23. שווה לנסות👌🏻👍🏼😍