תקציר המתכון: תבשיל מפנק וקל להכנה !
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
להכנת העוף ברוטב עגבניות - לטגן במעט שמן את שוקיי העוף יחד עם שיניי השום שלמות עד להזהבה משני הצדדים. לאחר מכן להוסיף את קוביות העגבניות ולבשל כ- 10 דקות עד שהעגבניה מתרככת. להוסיף את התבלינים, הרסק עגבניות ומים רותחים - בערך 2 כוסות מים עד לכיסוי העוף. לכסות את הסיר לבשל על אש גבוהה למשך 10 דקות ולאחר מכן לבשל על אש בינונית כ-15 דקות ולערבב מדיי פעם.
להכנת האורז - לשים שתי כוסות אורז ושלוש וחצי כוסות מים רותחים - לתבל ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום ומעט שמן, לערבב ולהכניס לתחתית התנור על 250 מעלות למשך 10 דקות ואז להעלות את המגש לאמצע התנור על 200 מעלות לעוד רבע שעה. בזמן שהאורז בתנור לטגן במחבת עם מעט שמן בצל אחד חתוך לרצועות דקות וחבילה פטריות שמפיניון טריות עד לשקיפות של הבצל. להוסיף מעט מלח ומעט פלפל שחור, לטגן כ-4 דקות נוספות ולהוציא. באותה מחבת להקפיץ שקדים שלמים למשך 2 דקות.
להגיש את האורז עם הבצל, הפטריות והשקדים מעל!
לבריאות !