לןגן

עוגיות עלים בסירופ

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 05/09/2017 | 10:36
עוגיות עלים בסירופ

תקציר המתכון: מתכון של אחותי יפה ברזילאי האלופה עוגיות שנמסות בפה אין דברים כאלה מ ט ו ר ף שנה טובה עם ים של מתוק מואהההההה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לסירופ

אופן הכנה

  1. לסירופ: בסיר קטן לערבב סוכר ומים על להבה בינונית לבשל עדין 10-15 דקות להוסיף כף מיץ לימון ולהוריד מהאש ולהניח בצד

  2. לבצק:

  3. בקערה להוסיף את היבשים לערבב ומעל את השמן ללוש למצב פירורים

  4. בהדרגה להוסיף את המים וללוש לבצק חלק ורך לי נכנס חצי כוס מים פחות 2 כפות

  5. לעטוף בנילון נצמד ולהניח על הדלפק לנוח לשעה

  6. לחלק את הבצק ל3 כדורים

  7. על משטח מקומח לרדד כדור הכי דק שיש עד לשקיפות

  8. לעבוד עם קמח קורנפלור כל הזמן *ראו תמונה

  9. תוך כדי ביזוק קמח קורנפלור לגלגל צפוף לרולדה כשמגיעים לקצה להבריש מעט מים ולאטום את הרולדה

  10. לסיים באותו אופן את 2 הכדורים הנוספים ולהניח בצד

  11. במחבת להוסיף כוס וחצי שמן לטיגון ( אני ערבבתי חצי כמות שמן זית וחצי כמות שמן קנולה)

  12. לחמם את השמן על להבה בינונית

  13. לבנתיים.. לחתוך את הקצוות של הרולדות ולזרוק את הקצוות בכדי שנתחיל פרוסות ישרות

  14. לפרוס את הרולדות לעובי של סמ וחצי

  15. על משטח נקי ומקומח מעט

  16. להניח פרוסה עומדת לא על הצד החתוך ובעדינות ללחוץ במרכזה ולרדד למלבן דק לסיים עם שאר הפרוסות

  17. להכניס לשמן החם... 2-4 מלבנים ובעזרת 2 מזלגות לעזור לעלה להיפתח ולהזהיב מ2 הצדדים להוציא בעדינות ולהעביר למסננת

  18. לאחר שטיגנתן את כולם להכניס לרוטב למספר שניות ולהוציא

  19. בהצלחה

  20. # הערה# בגלל סוגי קמחים למיניהם ורמת הספיגות שלהם אם במידה והבצק מרגיש יבש בזמן הלישה..להוסיף כף שמן נוספת לא להוסיף מים