לןגן

קובנה אסלית

מאת: סמדר לוק, פורסם: 05/09/2017 | 09:45

תקציר המתכון: קובנה תמנית מקור

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה להניח מלח.קמח מנופה.שמרים.סוכר

  2. להוסיף את המים החמים .לעבד כדקה ולהוסיף את ה2 כפות שמן מלמעלה.לתת לבצק להכפיל את ניפחו.

  3. ושוב לעבד את הבצק אך בלי שימון.

  4. להוריד נפח לחלק את הבצק ל2 חלקים כגודל 70/40 ס"מ

  5. להמיס במקביל את המרגרינה.

  6. להרחיב את הבצק לשים מרגרינה לכול האורך .

  7. לגלגל לרולדה לא צפוף ולימתוח שמגעים לסוף הבצק לימתוח אותו שיהיה

  8. מקביל לקצה הרולדה.

  9. לחתוך את הרולדה לקוביות.לשמן בסיר גחנון

  10. נייר אפיה חשוב

  11. לחמם תנור 180 מעלות.

  12. לסדר אחד ליד השני בסיבוב וגם מעל עד לחצי גובה.לתת תפיחה 20 דקות עד להכפלה

  13. להניח רשת ומעליה נייר אפיה ועליה הסיר שהוא סגור.לחצי שעה ליפתוח מיכסה להמשיך באפיה עד לגוון צהבהב .להוציא ולצנן.עים מכסה פתות.

  14. אפשר להוסיף קצח.