לןגן

המבורגר ביתי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 04/09/2017 | 07:42
המבורגר ביתי

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

ללחמניות

לקציצות המבורגר

אופן הכנה

  1. להכנת הלחמניות: בקערה גדולה לנפות את הקמח, לעשות גומה ולשים את שאר המרכיבים וללוש בצק רך ומעט דביק, בסוף הלישה ללוש עם עוד מעט שמן ולשים להתפחה לחצי שעה. לאחר חצי שעה שוב ללוש עם מעט שמן ולשים להתפחה שנייה. כעבור שעה על משטח משומן לחלק את הבצק ללחמניות בגודל הרצוי (אני חילקתי ל 18 יחידות). את הלחמניות יש להתפיח על מגש מרופד בנייר אפייה למשך 20 דקות (לכסות בניילון). להבריש בביצה ולפזר שומשום. לאפות בתנור שמחומם מראש 200-220 מעלות עד להזהבה.

  2. להכנת ההמבורגר: לטגן את הבצלים במחבת עם 1/4 כוס שמן. בקערה עמוקה לערבב את כל מרכיבי הקציצה,ללוש טוב טוב את הבשר עם התבלינים והבצל ומי סודה ולשים במקרר לספיגת טעמים.

  3. עם ידיים משומנות להכין קציצות עגולות בגודל הרצוי, (בערך 12-14 קציצות). את הקציצות הכנסתי למקפיא למשך חצי שעה ואז טיגנתי במחבת פסים עם קצת שמן.