לןגן

מרק עדשים

מאת: דורית כהן, פורסם: 02/09/2017 | 10:22
מרק עדשים

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נברור את העדשים טוב טוב , לשטוף במים להניח במסננת.

  2. בסיר להניח את העדשים ולבשל אותם עד לריכוך חלקי.

  3. בסיר רחב לטגן בצל קצוץ לקוביות קטנות עד להשחמה, להוסיף אליו קוביות קטנות של גזר, את החומוס והעדשים ולאדות מעט יחד.

  4. להוסיף מים רותחים ולהרתיח, לאחר רתיחה לנקות את הקצף, להוסיף סלרי קצוץ, קוביות של תפוא״ד, ושלוש שיני שום, לתבל באבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, מעט מלח , כורכום ומעט חויאג ׳ . לבשל על אש בינונית עד לריכוך .

  5. לקראת סיום להוסיף מיץ מלימון אחד ומעט פטרוזיליה קצוצה .

  6. בתאבון ובהצלחה 🌹