לןגן

אושיסובו חמין מהמטבח הבוכרי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 02/09/2017 | 08:37
אושיסובו חמין מהמטבח הבוכרי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את כל הירקות חותכים לקוביות קטנות.

  2. לשים את השמן בסיר עמוק ורחב טפלון/יציקה (סיר עם תחתית טובה). על להבה גדולה ולטגן את כל הירקות שחתכנו לקוביות קטנות מס׳ דקות, ואז להוסיף את הבשר וערבב מדי פעם, להוסיף את הרסק, לתבל במלח, פפריקה, ומיץ לימון.

  3. להוסיף מים רותחים עד לגובה התבשיל, ולהמשיך לבשל על להבה קטנה 10-15 דק׳ בערך.

  4. להוסיף את האורז השטוף להביא לרתיחה ומיד לכבות את הגז. (אין צורך בבישול ארוך כי התבשיל מתבשל על הפלטה).

  5. את התפוח האדמה אני מקלפת לפני יש כאלה שלא מקלפים אז לשטוף טוב טוב, ולשים על התבשיל.

  6. את הביצים אני מרתיחה לפני (5-6 דק׳) ואז שמה על התבשיל. (ויש ששמים את הביצים בסיר בניפרד עם מים ושני תיונים).

  7. אני לא נוהגת לטגן ולבשל הרבה זמן את התבשיל מכיוון שהתבשיל מתבשל הרבה זמן על הפלטה

  8. בקיצור: טיגון של ירקות מס׳ דקות, הוספת הבשר והתבלינים המשך טיגון מס׳ דקות והוספת מים רותחים ובישול קצר של 10-15 דק׳ על אש קטנה, הוספת אורז להבה גדולה, רתיחה ולכבות את הגז.