פרוסות תפוא אפויות בתנור בתיבול זעתר ושמן זית
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 02/09/2017 | 05:50
תקציר המתכון:
תוספת מפנקת וטעימה שמתאימה לכל מנה עיקרית
וללא עבודה קשה
קטגוריה: תוספות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
5-6 תפוא ( השתמשתי בסוג תפוא לבן ואדום)עם קליפה שטופים היטב חתוכים פרוסות כמו בתמונה( חתכתי עם סכין גלים ליצירת צורת זיגזג. ניתן להשיג בכל חנות כלים/ רשת שיווק, ב10-20 ₪)
תיבול
-
מלח , מעט פלפל מקאלף, מעט אבקת מרק, מעט פיטרוזיליה יבשה, כורכום, מעט פפריקה, מעט כמון,1 כף תבלין זעתר עם שומשום לבן 3-4 כפות שמן זית ( או לפי הטעם האישי),כף קמח תפוא ( מוסיף , האמת שהפעם שכחתי להוסיף ), 2 כפות מים
אופן הכנה
-
לשים בקערה את פרוסות תפוחי האדמה ולהוסיף תיבול ו-2 כפות מים ולערבב היטב.
-
להניח על מגש עם נייר אפייה בשכבה אחת.
-
לכסות בנייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש תכנית טורבו אפייה 180-190 מעלות עד שמוכן
-
ממליצה להניח את המגש בתנור בשלב אחד פחות מהשלב האמצעי
-
וזה יוצא כזה טעיםם
-
לפזר גבעול בצל ירוק קצוץ ולהתענג👍🏼👍🏼😋👌🏻