תקציר המתכון: מנה טעימה ועשירה המתאימה לחגים ושבתות
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לרוטב:
לטגן 3 בצלים גדולים חתוכים
כשהבצל מתחיל להיות שקוף להוסיף כף שטוחה של סוכר חום, לערבב ולטגן עוד קצת
להוסיף 3 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
להוסיף 2 כוסות מים רותחים מעורבבים עם כמה חוטי זעפרן. להגיע לרתיחה
ולהוסיף כף אבקת מרק בצל, מרק עוף פרווה, מעט פלפל לבן, 2גרגירי פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה,כורכום, קורט אגוז מוסקט, מעט קינמון,קורט כמון,מעט תבלין לקציצות/בזאר ולערבב.
להוסיף את תחתיות הארטישוק הממולאות
לבשל מעט על להבה בינונית גבוהה
עד לאידוי חלק מהנוזלים לאחר מכן להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל עד לריכוך מוחלט של הארטישוק וסמיכות הרוטב.