שוק וירך של כבש בתנור על מצע ירקות
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 29/08/2017 | 13:34
תקציר המתכון:
מנה חגיגית יוקרתית וצבעונית והכי מפנקת שיש
ואגלה לכם בסוד: הכי קלה להכנה וטעימה פצצות
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
שוק וירך של כבש אפשר לחתוך ( לבקש מהקצב) ואפשר להשאיר שלם
-
6-8 תפוא קטנים עם קליפה שטים היטב חצויים
-
3 בצלים חתוכים
-
5-6 שיני שום חצויים
-
2-3 כפות שבבי בצל מטוגן( קנוי מחנות תבלינים)
-
חתיכת גבעול כרפס קצוץ
-
8-10 שזיפים מיובשים ( יוצא מעלף)
-
חתיכת פלפל חריף ירוק/ אדום פרוס
-
גזר חתוך
-
בטטה חתוכה
-
תבלינים: מלח לפי הטעם פלפל מקאלף , מעט אבקת מרק , כף גדושה פפריקה מתוקה, כפית גדושה כורכום , כפית פיטרוזיליה יבשה , 3-4 כפות שמן, 3/4 כוס מים,כפית פלפל צילי גרוס, 1-2 כף
-
סילאן
אופן הכנה
-
לעשות בכבש חריצים ולהכניס 4-5 שיני שום חצויות
-
לתבל את הכבש( במלח פלפל מקאלף פפריקה צילי גרוס כורכום סילאן )
-
ואת הירקות ( מלח מעט פלפל מקאלף פפריקה כורכום אבקת מרק פיטרוזיליה יבשה )ולערבב היטב
-
לסדר על תבנית את הירקות ומעל את הכבש
-
לקשט בשזיפים מיובשים
-
לכסות בנייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש תכנית אפיה טורבו 180-190 מעלות עד שמוכן, כשעתיים . דלישס של מנה