לןגן

גביעי גלידה מצופים במילוי מוס

מאת: מרי קוגן, פורסם: 29/08/2017 | 11:22
גביעי גלידה מצופים במילוי מוס

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלב ראשון :

  2. המסת הגלטין: להעביר את 3 כפיות ג׳לטין לכוס + 9 כפיות חלב לערבב ולהניח בצד ל 15 דקות, אחרי 15 דקות להכניס למיקרו ל30 שניות. 😄 שלב שני:להרתיח שמנת מתוקה ( 100 מ״ל) על הגז ,לשפוך על שוקולד חלב ,להעביר את השמנת דרך מסננת לפני שאנחנו שופכות מעל השוקולד ,לחכות דקה ולאחר מכן להתחיל לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.במידה ומעוניינים בתערובת מבריקה אפשרי להשתמש עם בלנדר מוט 😄. שלב שלישי: לקחת את הג׳לטין שהמסנו בכוס, להכניס מעט מהשוקולד שהמסנו לתוך הכוס ולערבב, לאחר מכן לשפוך את הכוס ג'לטין כולה לתוך תערובת השוקולד הפעולה נקראת השוואת טמפרטורות. לשים בצד לבינתיים. שלב רביעי: להקציף את השמנת ( 500) עם מקציף/ מערבל , לאחר שמתקבלת תערובת מעט נפוחה לא ברמה של זילוף היא צריכה להיות מעט נוזלית, יש לשפוך את השוקולד עם הג׳לטין לתוך השמנת המוקצפת ובתנועות קיפול להטמיע את השוקולד,לשפוך לתוך קערה כשמעל ניילון נצמד, ולהכניס להקפאה לשעתיים - שלוש שעות.

  3. אופן ההכנה - לציפויים יש להמיס במיקרו 200 גרם שוקולד חלב בקערה בפולסים של 30 שניות, באותה שיטה , גם 200 גרם שוקולד לבן ;) יש להניח את הגביעים מעל משטח עם ניילון נצמד ובעדינות לשפוך על כל גביע שוקולד מומס , לפזר כל מיני תוספות כמו אוראו טחונים , אגוזי לוז, גליליות טחונות . להכניס למקפיא עד להתייצבות של השוקולד . לאחר מכן לקחת את הקרם מוס להכניס לשקית זילוף. להוציא מהמקפיא כל גביע בנפרד, לזלף קרם לתוך כל גביע .להניח את הגביעים בתוך כוסות חד פעמיות בתוך המקפיא( של שתיה חמה) עד שהקרם מתייצב לחלוטין בתוך הגביע,לאחר מכן לקחת מרית קטנה ולמרוח שוקולד מומס על כל גביע עם קרם, להוסיף תוספת לבחירה, להניח שוב בכוס ולהכניס שוב למקפיא;)