לןגן

פאי שקדים ודבש

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 29/08/2017 | 02:55
פאי שקדים ודבש

תקציר המתכון: פאי מהמם מבצק פריך ושקדים קראנצ'ים.. מושלם לאירוח!! #הכל_דבש_עם_סאוטר

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק פריך

למילוי

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה לעבד 200 גרם קמח, 100 גרם חמאה/מחמאה, חצי כפית סוכר,חצי כפית מלח, לעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף חלמון אחד ושתיים שלוש כפות מים, לעבד עד לקבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה...

  2. לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה עם מעט קמח.. לשים את הבצק על תבנית פאי (קוטר 26). לחורר עם מזלג את התחתית ולהקפיא 10 דקות.

  3. למילוי: בקערה לשים 180 גרם דבש, אחד סוכר וניל, כפית תמצית שקדים, כפית תמצית וניל, ביצה אחת, קורט מלח, כוס ח'פ קוקוס, 70 מל' שמן קוקוס (להמיס את השמן כמה שניות במיקרוגל), 200 גרם שקדים פרוסים. לערבב את הכל טוב טוב..

  4. את הבצק לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות בערך 15 דקות עם משקולת (להניח נייר אפייה/כסף ולהניח מעל קטניות יבשות כדי שהבצק לא יתנפח), להוציא מהתנור ולצנן 5 דקות. לשים את המילוי בשכבה אחידה ולאפות בערך 15 דקות או עד שמזהיב, לצנן ולפזר מעל אבקת סוכר.