תקציר המתכון: מתכון מנצח בטעמו האסייתי לכל המישפוחה, צבעוני ואחד הפתרונות האידיאלים לאורז שנשאר במקרר.
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
הכנת האורז: שוטפים היטב את האורז ומסננים, מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים 2-3 דקות עד שכל גרגירי האורז מצופים היטב בשמן, מוסיפים מים רותחים, מלח ומערבבים, מבשלים עם מכסה פתוח עד שרוב המים נספגים, מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות, מכבים את האש ממתינים כ- 10 דקות, פותחים את הסיר ומערבבים רק ע"י מזלג
הכנת העוף: לתבל את חזה העוף ולהקפיץ במחבת ווק גדולה עד להזהבה ולהוציא לקערה
הכנת המוקפץ: להוסיף שמן למחבת הווק את הבצל והשום ולהקפיץ 2 דקות, מוסיפים את הגזר, פלפל אדום, פלפל כתום, פלפל צהוב, כרוב, בצל ירוק, ג'ינג'ר, פלפל חריף וממשיכים כל הזמן להקפיץ לעוד כמה דקות
חשוב מאוד לא לאדות את הירקות יותר מידי הם צריכים להיות אל-דנטה
להוסיף את רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, רוטב הצ'לי, פלפל שחור, מלח ולהקפיץ 2 דקות נוספות
זה הזמן להוסיף את האורז וקוביות החזה למחבת הווק ולהקפיץ בעדינות לעוד 3 דקות נוספות, טועמים ומשפרים תיבול, מגישים חם ומעטרים מעל בבצל ירוק קצוץ וזהו מוכן!
טיפים למוקפץ טעים:
הירקות צריכים להיות חתוכים מראש, המנה מתבשלת תוך דקות
האורז חייב להיות מבושל מראש וקר
ממליצה במתכון זה להשתמש בשמן קנולה, שמן תירס (לא שמן זית)
כדאי נסו טעים וקל
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה