תקציר המתכון: מתכון מבית אימי ז"ל מהמטבח הפרסי
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
לשים את הבשר בסיר להוסיף את הפלפל שחור פלפל אנגלי עלי דפנה ומים לכיסוי הבשר ועוד 3 כוסות
לבשל עד שמתרכך לפחות שעה בסיר רגיל
1/2 שעה בסיר לחץ לבדוק אם הבשר מוכן על ידי נעיצת מזלג בבשר
כשמוכן להוציא את הבשר לעטוף ולשים בצד עד לקרור מוחלט כך יותר קל לפרוס אפשר גם לבשל בשלבים להכין את הבשר ורק למחרת להמשיך בחיתוך ובבישול
להשאיר את ציר הבשר נשתמש בחלקו לרוטב
כשהבשר מתקרר לפרוס דק
בסיר שטוח ורחב לשים שמן לחמם מעט להוסיף בצל לאדות להוסיף את יתר החומרים לרוטב לאדות לערבב מידי פעם
להוסיף את הבשר
לחמם 3 כוסות מציר הבשר ולהוסיף לסיר (אם צריך עוד להוסיף) לבשל עד שהבשר מתרכך וחלק מהנוזלים מצטמצם
למי שאוהב נענע אפשר להוסיף
אפשר להכין גם מכרעיים
להגיש על אורז פרסי