לןגן

עוגת דבש שקדים + מאפינס דבש עם קצפת בזיגוג קרמל קפה שקדים

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 26/08/2017 | 15:14
עוגת דבש שקדים + מאפינס דבש עם קצפת בזיגוג קרמל קפה שקדים

תקציר המתכון: את המתכון ניתן להכין כעוגות אישיות (כ 15) או כעוגה אחת גדולה או במקרה שלי הכנתי גם וגם:) יצאו לי 9 מאפינס ועוד עוגה אחת גדולה #הכל_דבש_עם_סאוטר

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבלילת העוגה

לקצפת

לרוטב קרמל קפה שקדים

אופן הכנה

  1. מתחילים בהקצפת ביצים שלמות + הסוכר במהירות הכי גבוהה במיקסר כמה דקות עד לקבלת תערובת סמיכה, מורידים למהירות הנמוכה ביותר במיקסר וממשיכים בהוספת שאר החומרים בזרם דק ובהדרגה ( הקמח בסוף) לאחר הוספת הקמח לערבב עוד טיפה רק עד להטמעת הקמח בבלילה

  2. לשמן תבניות מאפינס או תבנית גדולה 24

  3. ולאפות בחום 170 מעלות כ 45 דקות

  4. אם אופים מאפינס זמני האפייה מתקצרים

  5. עד שקיסם הננעץ יוצא יבש

  6. הכנת רוטב קרמל קפה:

  7. בסיר רחב שופכים כוס סוכר, בסיר שני מרתיחים שמנת מתוקה+ כפית נס קפה + כפית תמצית וניל

  8. מערבבים ומביאים לרתיחה

  9. לאחר שהסוכר התקרמל והפך לנוזל שקוף בצבע זהוב בהיר(זהירות לא לשרוף!!!) שופכים את תכולת השמנת לסיר הסוכר לאט ובזהירות ומערבבים עד לסמיכות ולבסוף מוסיפים 100 גר שקדים מולבנים פרוסים (קלויים מעט). מצננים מעט

  10. לאחר שהמאפינס/העוגה יצאו מהתנור מקררים אותם

  11. וחוצים לשתיים , מזלפים קצפת סוגרים ומלמעלה מזגכים את רוטב הקרמל

  12. שנה טובה❤️

  13. *#הכל_דבש_עם_סאוטר*