לןגן

פוקצ'ות עושים באהבה

מאת: תילי טובה, פורסם: 25/08/2017 | 10:57
פוקצ'ות עושים באהבה

תקציר המתכון: מתכון מקורי - חני קונאשוילי 💜

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לפתיחה

תוספות

אופן הכנה

  1. 1 ק"ג קמח רגיל

  2. 2.5 כפות שמרים נמסים

  3. 2 כפות סוכר

  4. 3 כוסות מים (בערך)

  5. להתחיל בפחות

  6. להוסיף בהדרגה

  7. 4 כפות שמן זית

  8. 2 כפות מלח

  9. להמיס את השמרים עם הסוכר במעט מים פושרים

  10. לא חמים מדי, זה הורג את השמרים

  11. כעבור דקה-שתיים מתחילות להופיע בועות, ככה רואים שיש תסיסה והשמרים תקינים ופעילים

  12. להוסיף קמח, שמן, מלח

  13. ללוש עד קבלת בצק רך ונעים

  14. להתפיח כחצי שעה

  15. לפתוח בעזרת מערוך, לצורה של פוקצ'ה מעט עבה, להניח על נייר אפיה ולהתפיח בשנית

  16. ללחוץ עם האצבעות לקבלת גומות קטנות

  17. למרוח מעט שמן זית, ותוספות כל מה שאוהבים

  18. בהצלחה 💛