תקציר המתכון: מנה מטריפה את החושים
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
שלב ראשון
להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה
להכין צלחת עם ביצה טרופה ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו3 כפות מים ,לטרוף את הכל ביחד.
לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ,לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד ,לטבול בקמח ואז בביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג .
להכנת הרוטב ....לגרד 3 שיני שום לחמם רבע כוס שמן בסיר עם השום עד לרתיחה ,....להוסיף חצי כפית שטוחה כורכום...כף גדושה פפריקה מתוקה כף רסק עגבניות ....חצי שקית חומוס גרגירים קפואים או משימורים ....כוס וחצי מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף ..לתבל בכפית כמון ...פלפל שחור גרוס ....חופן כוסברה קצוצה ,ניתן להוסיף פלפלים חריפים או פלפל אדום יבש ..לאחר שהרוטב מבעבע נכניס את הקציצות לרוטב נבשל שעה להבה נמוכה מוכן 😊בתאבון אילנית בניזרי 💜
הערה:להכנת התבשיל עם חומוס טרי יש להשרות כוס חומוס במים לילה קודם לשטוף ולסנן, להרתיח את החומוס עד לריכוך ואז לבשל לפי המתכון