לןגן

קציצות ברוטב מטבוחה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 20/08/2017 | 03:27
קציצות ברוטב מטבוחה

תקציר המתכון: כמו שאומרים במרוקאית איימאאא איזה טעים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נתחיל עם העגבניות על הגז,נוסיף 6 שיני שום כתושות,כפית מלח ו-כף סוכר

  2. על להבה נמוכה.

  3. לאחר כ-10 דקות נוסיף את הפלפלים לסיר

  4. נכין בצד כף פפריקה מתוקה מהול בחצי  כוס שמן כוס חד פעמי חם...ולערבב טוב טוב

  5. רק לאחר שהעגבניות איבדו מחצית מהנוזלים נוסיף את השמן והפפריקה ונערבב עם כף מידי פעם, נוסיף פלפל שחור גרוס לאחר הרתיחה להוסיף את הקציצות

  6. להכנת הקציצות

  7. חצי קילו בשר בקר טחון ניתן לערבב עם 300 גרם חזה עוף טחון

  8. חופן פטרוזליה,כוסברה ועלי כרפס קצוצים

  9. בצל מגורד

  10. 2 כפות שמן

  11. כפית בהרט או ראס אל חנות ..כפית פפריקה...מלח פלפל שחור, כף פירורי לחם לבנים, כף סודה מבקבוק לשתיה

  12. לערבב היטב ולהכניס למקרר לחצי שעה .

  13. להכנת התבשיל

  14. לאחר שהמטבוחה מוכנה והבשר התייצב במקרר...נגלגל קציצות קטנות ...נכניס לסיר נכסה ונבשל על להבה בינונית רבע שעה ....לאחר מיכן הקציצות מתייצבות ואפשר לנענע את הסיר כך שהרוטב יכסה את הקציצות או בעזרת כף בעדינות נשקה את הקציצות ברוטב .

  15. אין צורך במים בכלל הקציצות והעגבניות מגירות נוזלים,אם חסר תוסיפו חצי כוס מים רותחים.

  16. המשך בישול לעוד 30 דקות להבה נמוכה תוך השקיית הקציצות מידי פעם וצמצום נוזלים.בתאבון אילנית בניזרי 💜 הערה ! ניתן לדלג על שלב קליית הפלפלים/גמבה ולחתוך אותם כשהם טריים ולהכניס לתבשיל מתחילת הבישול עם העגבניות