עוגת שוקולד ומוס גבינת חמאת בוטנים נדירה וקלה להכנה
מאת: ציפורה דרור, פורסם: 19/08/2017 | 16:27
תקציר המתכון:
זו אחת העוגות אם לא ה...
עוגה מעלפת לאוהבי חמאת בוטנים
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
עוגת שוקולד ומוס גבינת חמאת בוטנים נדירה וקלה להכנה
לבסיס
-
200גרם שוקולד מריר
-
1/4 כוס ( 60 מ"ל ) חלב
-
1 כפית אבקת קפה נמס
-
4 ביצים מופרדות
-
1/3 כוס (65 גרם ) סוכר
-
שמים בקערה את השוקולד החלב והקפה נמס מחממים כמה שניות במיקרוגל
-
מערבבים היטב עד לקבל תערובת נוזלית חלקה מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים היטב
-
ובמהירות
-
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן
-
מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף רך אבל יציב
-
מערבבים את הקצף החלבונים לתערובת השוקולד בהדרגה ובתנועות קיפול עד
-
שהתערובת נהיהת אחידה מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת ואופים במשך 20 דקות במהלך
-
האפיה העוגה תתפח מאוד ותיסדק אך בקירור היא תצנח וזה בסדר מוציאים מהתנור ומצננים
-
היטב
לקציפת חמאת הבוטנים
-
1 גביע גבינת נפוליואון טבעית
-
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
1+1/4 כוסות שמנת להקצפה
-
3/4 כוס סוכר
-
2 כפיות תמצית וניל
-
בקערה אחת מערבלים את הגבינה חמאת הבוטנים 1/4 כוס שמנת 1/2 כוס סוכר
-
ותמצית וניל לתערובת חלקה בקערה השניה מקציפים 1 כוס שמנת ו 1/4 כוס סוכר לקצפת
-
יציבה מוסיפים שליש מכמות הקצפת לתערובת
-
חמאת הבוטנים ומערבבים בעדינות עד שהקצפת נבלעת בתערובת וכך את כל הקצפת הנותרת
-
בעדינות שהקצף לא ישבר
-
יוצקים את הקציפה על הבסיס האפוי ומקררים שעה
ציפוי
-
50גרם שוקולד מריר
-
100גרם שוקולד חלבי
-
1/2 כוס שמנת להקצפה
-
מחממים את השמנת טוב ואז שמים את השוקולד לערבב היטב עד שהשוקולד נמס
-
לקישוט ברס ...
-
בהצלחה
אופן הכנה
-
אופן ההכנה כתוב בתוך המרכיבים