לןגן

בצל ממולא אורז ופטריות ברוטב תמרינדי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 17/08/2017 | 19:45
בצל ממולא אורז ופטריות ברוטב תמרינדי של סבתא לאה

תקציר המתכון: יאמייי, טבעוני/צמחוני, טעים מאוד, הטעם החמוץ מתקתק שהבצל מקבל תענוג גדול לחיך.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מילוי

רוטב

אופן הכנה

  1. חורצים כל בצל לאורכו מלמעלה למטה, עד המרכז

  2. מניחים בקערת זכוכית את הבצלים, ממלאים מים, מכסים ומאדים במיקרוגל כ- 8 דקות עד לריכוך חלקי של הבצלים או לחלוט את הבצלים בסיר עם מים רותחים במשך 8 דקות, מסננים ומקררים היטב ומפרידים בזהירות בין העלים של הבצל

  3. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי

  4. לוקחים עלה בצל, מניחים באחד הקצוות מהמילוי, עוטפים ומגלגלים את העלה מסביב, מהדקים היטב ומניחים בסיר רחב

  5. בקערה לערבב היטב את מרכיבי הרוטב, צקו על הבצלים, סגרו עם מכסה, אין מכסה לסיר אז כסו בעזרת נייר כסף

  6. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לשעה, שעה וחצי עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והבצלים מתרככים ומזהיבים

  7. טיפ: ממליצה לקנות רכז תמרינדי הוא יעשה פלאות למתכון זה, אצלי במטבח הוא כוכב גם למילוי ירקות, לרטבים ועוד, כדאי נסו.

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.