לןגן

בקלוואה בשרית

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 14/08/2017 | 08:04
בקלוואה בשרית

תקציר המתכון: לא יאמינו שאתן הכנתן מאפה וואוו

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית את הדפי פילו יש להפשיר לילה ליפני במקרר.

  2. להכנת המלית

  3. לטגן בצל עם 2 כפות שמן עד להזהבה...להוסיף 2 כפות סילאן ולקרמל את הבצל....להוסיף את הפיסטוקים והשקדים ולהקפיץ קלות...את הבשר הטחון....חופן כוסברה קצוצה...חופן פטרוזליה קצוצה...להוסיף תיבול...כף בהרט או ראס אל חנות...קמצוץ אגוז מוסקט טחון קמצוץ קינמון....מלח ופלפל שחור גרוס....למעוך עם מזלג עד לשינוי צבע הבשר....לצנן היטב את המלית.

  4. לקחת תבנית אפיה של תנור...להניח נייר אפייה...להניח עלה פילו למרוח אותו בשמן עם מברשת ...וכך להוסיף עלה ועוד עלה מרוחים בשמן...כ 5 עלים....לפזר את כל המלית על העלה האחרון ...מעל המלית להניח עוד 5 עלים מרוחים בשמן....בעלה העליון ביותר לסמן פסים או מעויינים....להבריש בביצה טרופה ושומשום....

  5. לאפות בחום 200 מעלות עד להזהבה.

  6. איך שיוצא מהתנור להבריש סילאן שחומם כמה שניות במיקרוגל כ חצי כוס....בתאבון אילנית בניזרי