לןגן

דג טונה עם פולים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 14/08/2017 | 01:32
דג טונה עם פולים

תקציר המתכון: אין שישי ללא דג 🐠

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

תבלינים:

אופן הכנה

  1. את הדג אני משרה בעודו קפוא עם מעט חומץ או לימון וקמצוץ מלח ומים עד לכיסוי הדג ,חצי שעה ושוטפת היטב.

  2. אופן ההכנה:

  3. בסיר שטוח נחמם רבע כוס שמן עם השום ביחד ,לאחר רתיחת השמן להוסיף חצי כפית כורכום ,2 כפות פפריקה מרוקאית ולערבב היטב ,נוסיף את הפולים והגמבה (בשלב הזה ניתן להוסיף תפוח אדמה פרוס ) ,פלפלים חריפים

  4. כוס מים רותחים מהול עם כפית אבקת מרק עוף פרווה ,נוסיף פלפל שחור ומעט מלח ,חצי מכמות הכוסכרה הקצוצה ונערבב

  5. נבשל להבה נמוכה 7 דקות ואז נוסיף את הדג ,נפזר את שארית הכוסברה ,ננענע את הסיר כך שהרוטב יכסה את הדג

  6. נבשל לעוד עשרים דקות נסיר מכסה נבשל חמש דקות ללא מכסה תוך כדי מזיגת הרוטב על הדג אם חסר נוזלים נוסיף מהצד חצי כוס מים רותחים .בתאבון אילנית בניזרי 💜