לןגן

אורז ירוק בתוספת פול ושמיר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/08/2017 | 22:43
אורז ירוק בתוספת פול ושמיר של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעיםםם... מושלם... ממכר... אורז מהמטבח הפרסי, תוספת נפלאה לצד מנת עוף או בשר מתכון קל ומהיר להכנה.

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

נדרש

אופן הכנה

  1. לחמם את השמן בסיר הטלפון, להוסיף את הבצל הקצוץ, כורכום, כמון ולטגן עד להזהבה קלה

  2. בקערה לערבב היטב את האורז, הפול, השמיר, אבקת מרק עוף, המלח, פלפל שחור ולהוסיף לתוך הסיר ולערבב 2-3 דקות עד שהאורז יעטף היטב בשמן ובתבלינים

  3. להוסיף את המים הרותחים ולערבב היטב, (זה הרגע לטעום את רוטב הבישול ולשפר טעמים, הרוטב צריך להיות מלוח במקצת)

  4. מבשלים על להבה בינונית נמוכה עד שרוב המים נספגים

  5. מורידים ללהבה נמוכה, מכסים היטב את הסיר ומבשלים 25-30 דקות, לסגור את הלהבה, להמתין 5 עד 10 דקות, להתאפק!!

  6. לאחר 10 דקות לפתוח את מכסה הסיר ולערבב רק בעזרת מזלג ולהגיש

  7. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה