לןגן

שפטה (קציצות מהעדה הכורדית)

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 10/08/2017 | 00:25
שפטה (קציצות מהעדה הכורדית)

תקציר המתכון: הילדים עפים על זה ..קלי קלות להכין ,בריא ומזין, קוצר מחמאות בלי סוף !

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. השלב הראשוני זה הכנת הרוטב (המרק) ..מניחים בסיר את החומוס,בצל שלם, את חלקי העוף את השמן את התבלינים למעט האבקת מרק עוף ומלח...נמלא את הסיר במים רותחים עד שהכל מגיע לרתיחה טובה וכעת נעבור להכנת השפטה

  2. להכנת העיסה של הקציצות

  3. חצי קילו הודו טחון תיקנו חזה הודו הלבן לא האדום ! ,(או עוף טחון ,או פרגיות טחון ) מומלץ להוסיף 150 גרם בשר בקר טחון ,  לגרד בצל,מעט שמן,מלח פלפל שחור,2 כוסות סולת (חד פעמי חם), 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם לבנים ,בערך חצי כוס מים,לערבב הכל ביד כמו בצק,אם נדבק ביד להרטיב ידיים כל הזמן.העיסה צריכה להיות רכה ולא דביקה אם חסר מים פשוט להרטיב את הידיים ולהמשיך לערבב

  4. לאחר שכל הרוטב מבעבע להתחיל לגלגל לקציצה,עם ידיים רטובות כל הזמן ולשים בסיר ,,בישול כשעה עד לריכוך החומוס..לקראת סיום נוסיף כף אבקת מרק עוף מהולה במים רותחים ומלח ונוסיף לסיר ונבשל לעוד 10 דקות .בדרך כלל אני מכינה לכבוד שבת,שמה כל הלילה בפלטה למחרת זה משחים והטעם גן עדן !!אילנית בניזרי

  5. יש אפשרות להוסיף לתבשיל תפוחי אדמה ובצים קשות !

  6. מי שאלרגי לגלוטן להמיר את הסולת ל/ 2 כוסות אורז טחון

  7. *אני משרה קילו אורז פרסי או עגול ! במים קרים כשעה ,מסננת ומייבשת היטב ,טוחנת במעבד מזון לא קימחי אלא גרגרים קטנים,את היתרה ניתן להקפיא לפעם הבאה !

  8. הערה :

  9. כאשר רוצים לבשל לכבוד שבת ...יש לבשל בישול מלא ורק אז להעביר לפלטת שבת או תנור מאת אילנית בניזרי