לןגן

עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה רך וצלוי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 07/08/2017 | 18:55
עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה רך וצלוי של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוף בגריל מעולה עם המון טעם, עם שיטת צלייה אחרת, מתכון פשוט, מומלץ מאוד, קלי קלות כל אחד יכול להכין.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למרינדה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 240 מעלות

  2. שוטפים היטב את העוף ומנגבים היטב בנייר סופג

  3. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה לרוטב חלק ומבריק

  4. מוסיפים את העוף ומורחים היטב עם הידיים על העוף מבפנים ובחוץ, בחלקו העליון והתחתון ובכל חלקי העוף הפנימיים

  5. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לערבב ביסודיות עד שכל תפוחי האדמה מכוסים היטב ברוטב

  6. מניחים תבנית מכוסה בנייר אפייה שמים עליו את העוף במרכז התבנית כאשר הצד של חזה העוף למטה ומסביב מפזרים את תפוחי האדמה (חשוב מאוד שתפוחי האדמה לא יהיו בגבהים כדי שייאפו בצורה מושלמת)

  7. מכניסים לתנור את תבנית העוף עם תפוחי האדמה מכוסה בנייר אפייה ומעל מכוסה בנייר כסף ומיד מורידים את טמפרטורת התנור ל- 200 מעלות

  8. צולים את העוף כשעה וחצי, לאחר שעה וחצי מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף הכסף, משקים את העוף עם נוזלי הצלייה, ואופים עוד 15-20 דקות עד להזהבה יפה

  9. שיטת צלייה זו מניבה תוצאה של עוף עסיסי ורך, נסו כדאי

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה