מאפה במילוי כבד ופטריות בצורת שמש
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 05/08/2017 | 04:14
תקציר המתכון:
מאפה טעים ומרשים במיוחד להגשה בשולחן שבת או לאירוח😍😍
מומלץ להגיש עם רוטב פטריות❤
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
מצרכים לבצק
-
4 כוסות קמח
-
1 שקית אבקת אפיה
-
1 כפית מלח
-
1 כוס מים פושרים
-
1 כוס שמן
-
3 כפות חומץ
-
מערבבים את כל החומרים לפי הסדר לבצק אחיד וגמיש( לא דביק), עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה בערך.
בינתיים מכינים את המלית
-
500 גרם כבד עוף צלוי מטעמי כשרות
-
1 קופסת פטריות חתוכות
-
1 בצל גדול קצוץ
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית כמון
-
1/4 כפית ראס אל חנות
אופן ההכנה
-
את הכבד שצלינו חותכים לחתיכות בינוניות.
-
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן דקה שתיים.
-
מוסיפים את הכבד והתבלינים וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.
-
טועמים ומתקנים טעמים במידה וצריך.
-
אפשר כמובן למלא במה שאוהבים כמו: חזה עוף עפ פטריות, ירקות מוקפצים וכו'.
אופן הכנה
-
אופן הרכבת המאפה:
-
מוציאים את הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני ההכנה.
-
מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעיגול.
-
לוקחים עיגול אחד ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושמים מעל את המלית שהכנו, במרכז שמים קצת יותר.
-
מכסים בעיגול השני ומניחים צלוחית עגולה קטנה במרכז ומהדקים את השוליים, אפשר להדק בעזרת מזלג.
-
חותכים מסביב רצועות ועושים חצי סיבוב לכל רצועה ומקבלים צורה של שמש.
-
מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ואופים עד שמזהיב מכל הכיוונים.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤