לןגן

מתכון לחלאלם-מהעדה הטוניסאית

מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 03/08/2017 | 10:43
מתכון לחלאלם-מהעדה הטוניסאית

תקציר המתכון: בכל שנה אימי היקרה מכינה לנו חלאלם לפתיחת הצום של תשעה באב, המון עבודה אבל טעיםםם😍😍😍

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מצרכים לבצק של החלאלם:

  2. 1 כוס קמח

  3. 1 כוס סולת

  4. רבע כפית מלח

  5. רבע כפית סוכר

  6. ומים לפי הצורך

  7. מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת סצק רך ונעים ובסוף מוסיפים קצת שמן בידיים ולשים את הבצק.

  8. מנחים בצד למנוחה של 10 דקות.

  9. לוקחים חתיכת בצק ומאריכים אותו כמו נקניק דק ועם האצבעות פשוט מגלגלים את הבצק כמו שרוך ארוך ודק ומתחילים לחתוך עם האצבעות חתיכות קטנות כמו פתיתים מאורכים ושמים אותם לייבוש כל היום.

  10. מצרכים לתבשיל של החלאלם:

  11. 1 כוס חומוס שהושרה במים כל הלילה

  12. 1 כוס עדשים שחורים

  13. 1 כוס פולים יבשים לבנים קטנים

  14. מבשלים בסיר עם מים עד לריכוך ושמים בצד.

  15. בסיר אחר מכינים את הרוטב למרק:

  16. מטגנים 3 שיני שום כתוש עם מעט שמן , מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, פפריקה אדומה, מלח, פלפל שחור ,כף מרק עוף ומים עד לגובה חצי הסיר.

  17. מי שאוהבת חריף יכולה להוסיף פלפל חריף אחד קצוץ ולטגן עם השמן והשום .

  18. מביאים לרתיחה ומוסיפים את החלאלם.

  19. מערבבים מידיי פעם את החלאלם, כשהוא מוכן מוסיפים את החומוס העדשים והפולים שבישלנו קודם ומערבבים היטב.

  20. מבשלים יחד עוד כמה דקות עד שהרוטב מסמיך טיפה.

  21. בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤