תקציר המתכון: ת9ענוג
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
לילה לפני... לפני שעולים לישון....לערבב 1/2 כוס פלוס 3 כפות קמח לבן רגיל עם קורט שמרים יבשים ו1/3 כוס מים להכניס לצנצנת לסגור ולתת התססה של כל הלילה. במקום נעים ( אם חם מידי תכיניסו לתנור קר או למיקרו עם כוס קרח) זהו הפוליש
למחרת בתוך קערה של המיקסר לרסס עם שמן קלות ואז להוסיף
500 גרם קמח לבן
1/3 כוס סוכר
כף שמרים
את הפוליש שהכנו לילה לפני לשפוך לתוכו 1/3 כוס מים וכף הדבש מסביב לדפנות בכדי לשחרר את הספוג בקלות
להוסיף לקערת המיקסר עם וו לישה על מהירות איטית
תוך כדי להוסיף את ו100 גרם חמאה רכה ללא מלח
להמשיך עם הלישה מספר דקות ואז להוסיף 2 כפיות מלח
להמשיך ללוש על איטי 20 דקות
לאחר שהבצק התאחד להעביר למשטח יבש ולקפל אותו קיפול מכתב מספר פעמים בכדי לפתח את הגלוטן
להעביר לקערה נקייה ויבשה לכסות בניילון ניצמד ולתת התפחה שעה
לבנתיים ניקח 280 גרם חמאה קרה מאוד ונעצב לריבוע של 20 סמ
נעטוף בניילון נצמד וחזרה למקרר
להכניס למקרר לייצוב
לאחר התפחה של שעה לרדד את הבצק לריבוע של 30 סמ
להניח את הבלוק החמאה מעל
מעל הבצק
כהשקצוות מנוגדות לצלעות הבצק
ראו איור
לעטוף את החמאה מכל ארבעת הקצוות כמו מכתב
לרדד מעל עם מעט קמח לאורך של 60סמ על 20
לקפל על שלוש קיפול מכתב
להכניס למקרר לחצי שעה
להוציא ולרדד כשהצד הפתוח מצד ימין שלכן לאותו אורך 60 סמ על 20
להכניס שוב למקרר לחצי שעה ולחזור על הפעולה עוד פעם נוספת
בסהכ שלוש פעמים רידוד וקיפול
על משטח מקומח מעט לרדד את הבצק
ל100 סמ אורך
בעזרת סכין חדה או חותך פיצה לחתוך משולשים 13-15 סמ כל בסיס
ראו תמונה
לחרוץ חריץ 1.5 סמ בכל אמצע בסיס
לגלגל לקרואסון ולהניח על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט בין התבנית לנייר
להניח את הקרואסונים עם מרחק ביניהם
לכסות בשקית גדולה ולניח לתפוח שעה וחצי
או עד שתפחו כפול
להבריש מעל ביצה שעירבבתן עם קורט מלח
לסנן את הביצה לפני המריחה
לחמם תנור ל175 מעלות
לאפות 25 דקות
להוציא ולקרר 10 דקות לפני ההגשה
ניתן להקפיא את הקרואסונים לעטוף כל קרואסון לאחר שהתקררו בניילון נמצמד