לןגן

קרואסונים עם שמרים ופוליש בלבד

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 02/08/2017 | 11:29
קרואסונים עם שמרים ופוליש בלבד

תקציר המתכון: ת9ענוג

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לילה לפני... לפני שעולים לישון....לערבב 1/2 כוס פלוס 3 כפות קמח לבן רגיל עם קורט שמרים יבשים ו1/3 כוס מים להכניס לצנצנת לסגור ולתת התססה של כל הלילה. במקום נעים ( אם חם מידי תכיניסו לתנור קר או למיקרו עם כוס קרח) זהו הפוליש

  2. למחרת בתוך קערה של המיקסר לרסס עם שמן קלות ואז להוסיף

  3. 500 גרם קמח לבן

  4. 1/3 כוס סוכר

  5. כף שמרים

  6. את הפוליש שהכנו לילה לפני לשפוך לתוכו 1/3 כוס מים וכף הדבש מסביב לדפנות בכדי לשחרר את הספוג בקלות

  7. להוסיף לקערת המיקסר עם וו לישה על מהירות איטית

  8. תוך כדי להוסיף את ו100 גרם חמאה רכה ללא מלח

  9. להמשיך עם הלישה מספר דקות ואז להוסיף 2 כפיות מלח

  10. להמשיך ללוש על איטי 20 דקות

  11. לאחר שהבצק התאחד להעביר למשטח יבש ולקפל אותו קיפול מכתב מספר פעמים בכדי לפתח את הגלוטן

  12. להעביר לקערה נקייה ויבשה לכסות בניילון ניצמד ולתת התפחה שעה

  13. לבנתיים ניקח 280 גרם חמאה קרה מאוד ונעצב לריבוע של 20 סמ

  14. נעטוף בניילון נצמד וחזרה למקרר

  15. להכניס למקרר לייצוב

  16. לאחר התפחה של שעה לרדד את הבצק לריבוע של 30 סמ

  17. להניח את הבלוק החמאה מעל

  18. מעל הבצק

  19. כהשקצוות מנוגדות לצלעות הבצק

  20. ראו איור

  21. לעטוף את החמאה מכל ארבעת הקצוות כמו מכתב

  22. לרדד מעל עם מעט קמח לאורך של 60סמ על 20

  23. לקפל על שלוש קיפול מכתב

  24. להכניס למקרר לחצי שעה

  25. להוציא ולרדד כשהצד הפתוח מצד ימין שלכן לאותו אורך 60 סמ על 20

  26. להכניס שוב למקרר לחצי שעה ולחזור על הפעולה עוד פעם נוספת

  27. בסהכ שלוש פעמים רידוד וקיפול

  28. על משטח מקומח מעט לרדד את הבצק

  29. ל100 סמ אורך

  30. בעזרת סכין חדה או חותך פיצה לחתוך משולשים 13-15 סמ כל בסיס

  31. ראו תמונה

  32. לחרוץ חריץ 1.5 סמ בכל אמצע בסיס

  33. לגלגל לקרואסון ולהניח על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט בין התבנית לנייר

  34. להניח את הקרואסונים עם מרחק ביניהם

  35. לכסות בשקית גדולה ולניח לתפוח שעה וחצי

  36. או עד שתפחו כפול

  37. להבריש מעל ביצה שעירבבתן עם קורט מלח

  38. לסנן את הביצה לפני המריחה

  39. לחמם תנור ל175 מעלות

  40. לאפות 25 דקות

  41. להוציא ולקרר 10 דקות לפני ההגשה

  42. ניתן להקפיא את הקרואסונים לעטוף כל קרואסון לאחר שהתקררו בניילון נמצמד