לןגן

קובה סלק (קובה שוונדר) של סבתא אלוויז

מאת: לאה מאיר, פורסם: 01/08/2017 | 19:52
קובה סלק (קובה שוונדר) של סבתא אלוויז

תקציר המתכון: קובה סלק עיראקי, מתכון שעובר דורות, מלך במטבח העיראקי, טעים ללקק ת'אצבעות!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתחילים בהכנת המעטפת ...

  2. בקערה גדולה לשים כוס בורגול דק (ג'ריש) עם כוס ורבע מים רותחים לחצי שעה

  3. לאחר חצי שעה מוסיפים 2 כוסות סולת, כפית מלח, 2 כפות שמן, וכרבע עד חצי כוס מים חמים, לשים היטב עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה (אם מרגיש לכם שהבצק קצת יבש, ממליצה להוסיף את המים ממש בטיפות כדי שהבצק לא יהיה דביק ושיהיה נוח לפתוח אותו למעטפת דקה בקלות, מכמות המעטפת מתקבלות כ-20 קובות תלוי בגודלם, שמים בצד לרבע שעה

  4. בינתיים מכינים את המילוי ... מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  5. הכנת הקובות ...

  6. לאחר רבע שעה, מכינים קערה עם מים על מנת להרטיב את הידיים כאשר מכינים את הקובות, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים על כף היד, לוקחים מתערובת הבשר כפית גדושה ומניחים במרכז הכדור, סוגרים את הכדור ומגלגלים עד לקבלת כדור חלק, מניחים על גבי מגש, (בשלב זה ניתן להכין ולהקפיא)

  7. הכנת המרק ...

  8. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הסלק המגורד, הסלק הפרוס, מקלות הגזר, גבעולי הסלרי ומטגנים 3 דקות

  9. מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, סוכר, רכז רימונים, מלח, פלפל שחור, מיץ הלימון, מים רותחים, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים כ-30 דקות עד שהסלק מתרכך ומתקבל מרק סמיך, ממליצה לפני הכנסת הקובות לתוך המרק, לטעום ולשפר טעמים אם צריך, המרק צריך להיות חמוץ מתוק

  10. שמים את הקובות בזהירות לתוך המרק אחת אחת, מטלטלים את הסיר בעדינות כדי שהקובות לא יידבקו לתחתית הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 2- 3 דקות, מורידים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עוד 25 דקות, מגישים מיד לצד אורז לבן ונהנים מכל ביס

  11. פטנט ליצירת קובה למתקשים ...

  12. קחו גזר בינוני או מלפפון בינוני או קישוא בינוני מה שיש בבית, לוחצים על כדור הקובה במרכז בעזרת הקוטר העיגולי של הירק, יוצרים כיס וממלאים במילוי וסוגרים לעיגול

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה