לןגן

רולדת תפוחי עץ

מאת: מיכל אשכנזי, פורסם: 31/07/2017 | 23:17
רולדת  תפוחי עץ

תקציר המתכון: כוכי מזרחי

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

אופן הכנה

  1. ההכנה

  2. ------

  3. מערבבים את כף הסוכר ברבע כוס מים פושרים ומוסיפים את השמרים

  4. משהים לתפיחה כרבע שעה , עד שהעיסה מתחילה לתסוס

  5. מכניסים את כל החומרים כולל השמרים לקערת המיקסר

  6. שהמלח לא יגע בשמרים

  7. מעבדים לבצק במהירות איטית 10 דקוץ, עד לקבלת בצק חלק

  8. מכסים במגבת נקייה ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו

  9. הכנת המלית

  10. ------------

  11. קולפים את התפוחים ומסירים את הגרעינים

  12. חותכים ופורסים לפרוסות דקות

  13. מוסיפים סוכר וקינמון

  14. מכניסים את הקערה למיקרוגל ל3 דקות בעוצמה מקסימלית

  15. מעבירים את התפוחים החמים למסננת, כדי שכל הנוזלים המיותרים ירדו

  16. בנתיים משרים את הצימוקים במים רותחים כרבע שעה

  17. שוטפים ומייבשים

  18. כאשר התפוחים קרים מוסיפים את הצימוקים ואפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים

  19. הכנת העוגה

  20. ------------

  21. לשים את הבצק ומחלקים ל4 חלקים

  22. אני חילקתי ל3

  23. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לקבלת הצורה הרצויה

  24. מסדרים את התפוחים על הבצק בשכבה אחידה

  25. מגלגלים

  26. ומניחים בתבנית שפרסנו נייר אפיה

  27. נותנים התפחה נוספת קצרה

  28. מברישים את העוגות בחלמון(הצהוב) ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, 30 דקות

  29. לאחר שהעוגות הצטטנו לחתוך לפרוסות

  30. ניתן ואף רצוי לפדר אותם באבקת סוכר

  31. ולהתענג