לןגן

עוגת גלידה

מאת: Meital , פורסם: 13/03/2015 | 10:18
עוגת גלידה

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 4 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבסיס ( שתי אפשרויות)

למלית

אופן הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות התבנית בשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.

  2. x אם משתמשים בתחתית ביסקוויטים קנויה לא צריך לעשות את השלב הראשון אלא מיד אפשר להתחיל בהרכבה.

  3. מוציאים את הגלידות מהמקפיא ונותנים להם בחצי שעה הזו לנוח בחוץ כדי שיגיעו למרקם קרמי אך לא מיימי (אם חם מדי אז ניתן לשים במקרר).

  4. לאחר חצי שעה שופכים את תערובת גלידת השוקולד ומכניסים למקפיא למשך 20 דק׳ ( בשלב זה ניתן להכניס את התערובת השנייה למקרר שלא תהפוך מדי נוזלית).

  5. מוסיפים את הגלידת וניל לעוגה. ניתן לקשט בשבבי שוקולד/ סירופ שוקולד/ פצפוצי גרנולה וכ״ו... בתאבון:)