לןגן

חג'יבאדה-עוגיות שקדים עיראקיות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/07/2017 | 20:58
חג'יבאדה-עוגיות שקדים עיראקיות של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוגיות נמסות בפה, טעימות, קלות להכנה (10 דקות).

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק ...

  2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי העוגייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש

  3. שימו לב!!! אפשר להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ולהוסיף בהדרגה לתערובת העוגיות, העוגיות יהיו יותר אווריריות, במקור הן מוצקות יותר, לשיקולכם

  4. מכסים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה

  5. הכנת העוגיות ...

  6. מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה

  7. טובלים את הידיים במעט מיי ורדים כאמור רק אם אוהבים, אפשר לוותר, קורצים מהבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים, מניחים כל כדור על תבנית האפייה במרחק 2-3 ס"מ מהכדור השני ובמרכז כל עוגייה נועצים שקד קלוי לקישוט

  8. מכניסים לתנור לאפייה במשך 10-13 דקות, חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות

  9. שימו לב!!! יש להוציא את העוגיות מהתנור כשהן בהירות ולא שישחימו יתר על המידה

  10. מוציאים את העוגיות מהתנור, מקררים בתבנית עד שהעוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר

  11. כשהעוגיות מתקררות הן טעימות ונמסות בפה

  12. ממליצה לאבק את העוגיות באבקת סוכר, מוסיף טעם, מונע הידבקות וגם תורם למראה יפה

  13. שומרים בצנצנת אטומה

  14. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה