לןגן

סלמון ברוטב אסייתי מנצח של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/07/2017 | 01:16
סלמון ברוטב אסייתי מנצח של סבתא לאה

תקציר המתכון: מנה נפלאה של פילה סלמון עסיסי, ברוטב אסייתי מושלם, מתכון קליל, פשוט מהיר לארוחות שישי, חג או סתם לארוחת ערב.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את השמן, סויה, טריאקי, סילאן, צ'לי מתוק, שיני השום, מיץ הלימון, שמן השומשום, מלח, פלפל שחור, ורק לאוהבי החריף מוזמנים להוסיף את הפפריקה החריפה, ומערבבים היטב

  2. מכניסים את הדגים לרוטב ומשהים מעט (ממהרים לא חובה)

  3. מכניסים את הדג לתבנית משומנת קלות כשהעור כלפי מטה, שופכים את הרוטב מעל, דואגים שהרוטב יכסה היטב את כל הדגים

  4. מחממים תנור אפייה ל-210 מעלות מכניסים לתנור לאפייה למשך 15-20 דקות, לפי גודל דג הסלמון

  5. מעבירים את הדג לצלחת הגשה, שופכים מעל את הרוטב הנותר

  6. מפזרים בנדיבות בצל ירוק או עירית ויאללה חגיגה

  7. טיפ..

  8. הדג סלמון נשמר במקרר יומיים-שלושה, עטוף בניילון נצמד

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה