לןגן

סלמון ברוטב אסייתי מנצח של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/07/2017 | 01:16
סלמון ברוטב אסייתי מנצח של סבתא לאה

תקציר המתכון: מנה נפלאה של פילה סלמון עסיסי, ברוטב אסייתי מושלם, מתכון קליל, פשוט מהיר לארוחות שישי, חג או סתם לארוחת ערב.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לאחר שנתחי הסלמון סוננו מהנוזלים, יש לייבש עם נייר מטבח כל נתח

  2. מערבבים בקערה היטב את כל מרכיבי הרוטב, מכניסים את נתחי דג הסלמון לרוטב מערבבים בעדינות היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים

  3. מעבירים את נתחי הסלמון לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, יוצקים 3/4 מכמות הרוטב על נתחי הסלמון, דואגים שהרוטב יכסה היטב את נתחי הסלמון, מכסים בנייר אפייה ומעל בנייר כסף

  4. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות טורבו, מכניסים למרכז התנור ואופים 18-20 דקות, לאחר 18-20 דקות מוציאים את נייר האפייה ונייר הכסף (זהירות חם), מעבירים את התנור למצב גריל , יוצקים את הרוטב שנשאר על נתחי הסלמון ואופים עוד 2 דקות נוספות לצריבה קלה, זהירות שהדג לא יתייבש בזמן הגריל שימו לב!!!

  5. מפזרים בנדיבות בצל ירוק או עירית מגישים מיד

  6. טיפ..

  7. הדג סלמון נשמר במקרר יומיים-שלושה, עטוף בניילון נצמד

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה