תקציר המתכון: לחם קטיפתי מבפנים וקשה בחוץ
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
אקסטרה לחם
2 קילו קמח מנופה
4 כפות גדושות שמרים יבשיים
1 וחצי כף משפר אפיה
5 כפות סוכר
2 כפות מלח
1/2 כוס שמן
5 כוסות מים פושרים ממש לא חמים
ללוש הייטב במיקסר או ביד כ8 דקות ואז להוסיף עוד 1 כוס מים בסך הכול 6 כוסות..לכסות בשקית ולתת תפיחה חצי שעה ושוב ללוש ל5 דקות ושוב להתפיח ל20 דקות..
לחלק את הבצק לחצי מכול חצי לקחת כ10 כדורים מקומחים ולתת להם מנוחה של 5 דקות ...כול כדור לרדד אפשר בעזרת היד לרולדה ואז לקמח בסך הכול 20 כדורים או שהחלטתם להכין כיכרות גדולות יותר .. לשים בתבנית על נייר אפייה לחרוץ בסכין לאורך כ2 פסים ולתת תפיחה של 20 דקות... להכניס לתנור חם 200 מעלות עד צבע זהוב יפה להוציא להבריש מעל 1 כף סוכר 1/2 כפית מלח 2 כפות מים כף חומץ לערבב הייטב ולהבריש ולהכניס שוב לתנור ל15 דקות ...בהצלחה אורה.....