לןגן

באחש - מהמטבח הבוכרי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 19/07/2017 | 10:22
באחש - מהמטבח הבוכרי

תקציר המתכון: באחש זריז ומהיר ללא שקית קוקי

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בחש אוכל בוכרי/נדיה אביזוב גדלוב...

  2. בסיר טפלון נשים את השמן ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף חופן של כוסברה ונתבל במלח, כמון, זרעי כוסברה טחונים, מרק עוף, פלפל שחור גרוס דק.

  3. נוסיף את הבשר (עשיתי תערובת משני סוגים) במהלך הטיגון כל הזמן לערבב (כל התהליך הזה לוקח 10 דק')

  4. להוסיף 3 כוסות מים רותחים, ואת כל הירק הקצוץ ולתקן טעמים.

  5. לבשל בערך 10 דק' על להבה בינונית עם מכסה חצי פתוח (רתיחה עדינה).

  6. לשטוף את האורז ולסנן ולהשים על התבשיל, על להבה גדולה לערבב את הכל, לתת לנוזלים להתאדות,

  7. ומכאן כמו של אורז רגיל 35 דק' על להבה קטנה. לפעמים בתחתית הסיר נוצר שכבה של אורז שרוף ניקרא "תדגי באחש" טעים שלא מספיק לכולם