לןגן

לחם כוסמין

מאת: רונית אבוחצירה, פורסם: 19/07/2017 | 08:15
לחם כוסמין

תקציר המתכון: לחם כוסמין עם בירה שחורה , אוריריות מושלמת 👌🔥♥️

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתכון ללחם כוסמין :

  2. בקערה שמים 2 כפות שמרים עם רבע כוס מים וכף סוכר מערבבים מכסים לשעתיים

  3. בקערה שמים קילו קמח כוסמין ואת הקערת שמרים שהכנו מערבבים יחד תוך כדי

  4. מוסיפים 750 מ״ל בירה שחורה מתחילים לאט לאט לא במכה עם הבירה

  5. ללוש להוסיף בירה תרגישי שאתם מגיעים לבצק גמיש

  6. תוסיפו כף מלח ותמשיכו ללוש מוציאים את הבצק מהקערהעל משטח מקומח ממשיכים ללוש תגיעו לבצק רק גמיש דביק תכינו כדור

  7. שימו בקערה את הבצק לתפיחה עד הכפלת הנפח ,

  8. על משטח מקומח תוציאו בזהירות את הבצק שתפח ותתחילו למשוך מכל צד את הבצק פנימה תיצרו שוב עיגול

  9. שימו קמח על הבצק תהפכו אותו שוב שימו על חיתול נושם ושוב קמח למעלה לפזר ולכסות עם חיתול את הבצק תפיחה עד הגדלת הנפח

  10. מחממים תנור 220 מעלות עם תבנית מים

  11. בסיום התפיחה השניה

  12. לוקחים נייר אפייה מקומח היטב שמים על תבנית הפוכה , מרימים עם החיתול את הבצק שמים על נייר האפייה בזהירות

  13. עושים פסים עם סכין חלקה חדה מקמחים שוב , מושכים את נייר האפייה עם הלחם יחד על הרשת תנור זו שיטה ללא מגע ידיים שהתפיחה לא תהרס

  14. שמים על השלב השלישי בתנור אופים עד השחמת הלחם

  15. שיוצא מהתנור לצנן היטב לפני אכילה בהצלחה 😘♥️