מרק טום יאם עם ירקות מתכון של שף לאון לאוגנקי מרשת ג'פניקה
מאת: מיכל אשכנזי, פורסם: 18/07/2017 | 01:38
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
המצרכים (ל-2 מנות)
-
500 מ"ל ציר עוף
-
200 מ"ל חלב קוקוס
-
12 גר' מחית טום יאם (להשיג בחנויות אסייתיות)
-
20 גר' סוכר
-
5 גר' למון גראס קצוץ
-
10 גר' מלח
-
10 גר' גלנגל יבש (להשיג בחנויות אסייתיות)
-
15 מ"ל מיץ לימון
-
8 עגבניות שרי חצויות
-
20 גר' גזר, חתוך למקלות דקים
-
30 גר' פלפל אדום, חתוך למקלות
-
1 בצל ירוק, חתוך באורך 3-4 ס"מ
-
30 גר' פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
-
5 גר' עלי כוסברה
-
150 גר' אטריות שעועית מבושלות
אופן הכנה
-
אופן ההכנה:
-
מרתיחים בסיר את ציר העוף עם מחית טום יאם, חלב קוקוס, גלנגל, ולמון גראס.
-
מוסיפים סוכר, מלח, פטריות, גזר, פלפל אדום ובצל ירוק ומבשלים במשך 1/2 דקה.
-
מוסיפים לתערובת אטריות שעועית ומיץ לימון, מערבבים ומסירים מאש.
-
יוצקים את המרק לקערת הגשה, מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.
-
מצ