לןגן

פאייה סורימי וצ׳ילי חריף

מאת: מרי קוגן, פורסם: 17/07/2017 | 09:39
פאייה סורימי וצ׳ילי חריף

תקציר המתכון: אורז אדום חריף עם נגיעות של סורימי מוקפץ בשמן זית

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לטגן 2 כוסות אורז בסמטי ברבע כוס שמן מספר דקות בסיר רחב על אש בינונית נמוכה, להוסיף את התבלינים והמלח לערבב עד שהם נטמעים באורז, להוסיף 4 כוסות מים פושרים לאורז בשלב הזה המים יבעבעו ולאחר מספר שניות הבעבוע ירגע, לערבב את האורז לכסות במכסה עד לבישול כמעט מלא של האורז עם התבלינים, במחבת נפרדת לטגן בשמן זיתבצל קצוץ עד שהופך שקוף להוסיף את פלפל צילי שני צבעים, להוסיף את הסורימי להקפיץ מספר דקות להעביר לסיר האורז על אש נמוכה מאוד להמשיך לבשל עוד מספר דקות עד לבישול מלא של האורז, לקצוץ שמיר לפזר מעל אפשרי פטרוזיליה או עירית קצוצה ;) מומלץ לסחוט פלחי לימון מעל לפני ההגשה מאזן את החריפות ;)