ערוק - לביבות ירק עיראקיות של סבתא אלוויז
מאת: לאה מאיר, פורסם: 16/07/2017 | 00:47
תקציר המתכון:
לביבה טעימה מושלמת בפיתה, אין שבת בבוקר בלי ערוק יחד עם הסביח, מתכון קל פשוט מהיר, כל אחד יכול, וכן אפשר גם ללא גלוטן.
קטגוריה: ראשונות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים מגוררים בפומפיה דק, סחוטים היטב היטב מהנוזלים.
-
טיפ חשוב!!! אני נוהגת כדי שהלביבות יהיו ללא טעם לוואי של העמילן, להכניס את תערובת תפוחי האדמה המגוררים לתוך קערה עם מים עד כיסוי, שוטפת היטב ומעבירה למסננת להוצאת רוב הנוזלים ואח"כ סוחטת היטב היטב בעזרת הידיים (ממליצה להשתמש בתפוחי אדמה עם הקליפה האדומה).
-
שימו לב!!! אפשר להשתמש ב-3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ומבושלים היטב, למעוך כמו פירה ולהוסיף לקערת הירקות, הביצים, הקמח והתבלינים לערבב היטב היטב ליצור לביבות ולטגן בשמן.
-
1 בצל גדול קצוץ דק.
-
צרור עלי פטרוזיליה קצוץ דק.
-
3-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ.
-
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות.
-
3 ביצים L.
-
3 כפות גדושות קמח לבן או 3 כפות גדושות קמח ללא גלוטן או 3 כפות גדושות קמח תפוחי אדמה (מה שאוהבים).
-
2 כפות אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכף מלח).
-
1/2 כפית מלח (אין צורך להוסיף את המלח למי שהחליף את אבקת מרק העוף במלח).
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1/4 כפית אבקת אפייה.
-
1/4 כפית בהרט. (אופציה אפשר לוותר).
-
שמן קנולה לטיגון.
אופן הכנה
-
בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הלביבות, מתבלים ומערבבים היטב
-
מחממים במחבת רחבה שמן בגובה 2 סנטימטר (לא ניתן לטגן את הלביבה בשמן עמוק) כשהשמן חם בעזרת כף מניחים מהתערובת ומשטחים קלות
-
מטגנים 3 דקות מכל צד או עד לקבלת צבע זהוב
-
העבירו לצלחת הגשה יפה שמעליה נייר סופג, תגישו לצד צנוניות, טחינה, חומוס, עמבה, סלט ירקות, ביצים קשות ותה
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה