לןגן

סמבוסק במילוי חצילים פקנטי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 15/07/2017 | 14:14
סמבוסק במילוי חצילים פקנטי

תקציר המתכון: טעימה ורכה ומעט פקנטית אוהבת להכין אותן בתקופת החופש כך שיש לי תמיד מה לקחת לטיול עם הילדים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לנפות את הקמח, לעשות גומה במרכז ולשים את שאר המרכיבים וללוש בצק רך ולהתפיח למשך שעה. על משטח משומן לחלק ל30 יחידות ולכסות עם ניילון.

  2. לרדד כל עיגול עם מעט שמן ולשים כף גדושה מהמילוי ולהוסיף חצי ביצה קשה, לסגור לחצי ירח ולהתפיח על תבנית מרופדת בנייר אפייה 15 דקות, להבריש בביצה ולפזר שומשום, ולאפות בתנור שמחומם מראש 200 עד להזהבה.

  3. הכנת המילוי: לשים שמן בסיר ולטגן את כל הירקות (חוץ מי חצילים) 2-3 דקות לתבל, לסננן את החצילים ולהוסיף לסיר, לערבב טוב טוב, לכסות את הסיר ולבשל עד לריכוך בערך 20-30 דקות.

  4. למלאות כאשר המילוי מתקרר לחלוטין.