לןגן

סמבוסק בשכר - סמבוסק אגוזים או שקדים והל ממכר של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/07/2017 | 00:39
סמבוסק בשכר - סמבוסק אגוזים או שקדים והל ממכר של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: סמבוסק מתוק מהמטבח העיראקי עם ניחוח מושלם, הכי טעים עם הקפה או התה.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

להברשה

למילוי

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח שהשמרים כבר בפנים או...

  2. הקמח + השמרים היבשים ושמן בלבד או...

  3. הקמח + שמרים יבשים + שמן + חמאה רכה או מחמאה רכה (מה שאוהבים), סוכר ומים פושרים בהדרגה לקראת סוף הלישה הוסיפו את כף המלח והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק רק וגמיש (ממליצה לישה של 9 דקות)

  4. מעבירים את הבצק לקערה, משמנים את הבצק מעל עם 3-4 כפות שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת נפח הבצק

  5. הכנת המילוי... בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי המילוי (המילוי צריך להיות במרקם כמו חול ים), ממליצה לטעום את המילוי עם חסר סוכר או הל זה הזמן להוסיף

  6. הכנת הסמבוסק בשכר... מחלקים את הבצק לעיגולים בגודל של כדור פינג פונג, מרדדים לעיגול בעובי 2 ס"מ, מניחים כפית גדושה מהמילוי במרכז כל עיגול מקפלים לחצי עיגול (חצי סהר), בעזרת האצבעות מהדקים היטב את הקצוות

  7. מניחים את הסמבוסק במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים לעוד 15 דקות

  8. בינתיים מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות

  9. טורפים את חלבון הביצה ומברישים ומברישים את הסמבוסק או בכף סילאן מהולה במים, מפזרים שומשום בנדיבות

  10. מכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות או עד להזהבת הסמבוסק

  11. זהירות! לא לייבש את הסמבוסק לאחר שמוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומצננים כשהמגבת מעליהם

  12. ניתן להקפיא את הסמבוסק בשכר

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה