לןגן

סמבוסק בשכר - סמבוסק אגוזים או שקדים והל של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/07/2017 | 00:39
סמבוסק בשכר - סמבוסק אגוזים או שקדים והל של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: סמבוסק מהמטבח העיראקי עם ניחוח מושלם הכי טעים עם קפה או תה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח שהשמרים כבר בפנים או הקמח + השמרים היבשים, סוכר, שמן ומים בהדרגה לקראת סוף הלישה הוסיפו את המלח והמשיכו ללוש עד לקבלת בצק רק וגמיש (ממליצה לישה של 9 דקות)

  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת עם 2 כפות שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת נפח הבצק

  3. הכנת המילוי: לערבב את מרכיבי המילוי היטב (המילוי צריך להיות כמו חול ים). ממליצה לטעום את המילוי עם חסר סוכר או הל זה הזמן להוסיף

  4. הכנת הסמבוסק:

  5. מחלקים את הבצק לעיגולים בגודל של כדור פינג פונג, מרדדים לעיגול בעובי 2 ס"מ, מניחים כפית מהמילוי וסוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב

  6. להניח את הסמבוסק במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  7. מכסים עם מגבת ומתפיחים לעוד 15 דקות

  8. בינתיים מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות

  9. מברישים את הסמבוסק בביצה טרופה או בכף סילאן מהולה במים ומפזרים שומשום בנדיבות

  10. מכניסים לתנור לאפייה של 20 דקות או עד להזהבת הסמבוסק

  11. זהירות! לא לייבש את הסמבוסק לאחר שמוציאים מהתנור, מכסים במגבת ומצננים כשהמגבת מעליהם

  12. ניתן להקפיא את הסמבוסק בשכר

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה