לןגן

דג קרפיון מטוגן ממטבח הבוכרי

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 08/07/2017 | 06:13
דג קרפיון מטוגן ממטבח הבוכרי

תקציר המתכון: דג קרפיון מטוגן מתובל בכוסברה ושום מוגש כמנה ראשונה קרה

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים את הדגים במי מלח ולימון.

  2. שוטפים ומסננים טוב טוב את הדגים.

  3. סופגים בנייר מטבח את עודפי המים טוב טוב, ואז מקמחים קלות את הדג משני צדדיו, ומטגנים בשמן עמון שחומם מראש (זהירות יש שפריצים של שמן בזמן הטיגון).

  4. התיבול: בקערה בינונית שמים את הכוסברה הקצוצה, מלח, והשום הכתוש ומוסיפים מים פושרים בערך כוס ומערבבים,

  5. ואז טובלים את הדגים שהתקררו מעט בתערובת הזו, מסדרים בקופסת ושמים במקרר עד להגשה.

  6. מגישים קר כמנה ראשונה, אוכלים עם הידיים בזהירות רבה כי יש קוצים.

  7. את הדג מגישים לרוב עם צ'אלפק שזה סוג של ספינג'.