לןגן

בקלאווה ביתית מהממת

מאת: חגית אלקבץ, פורסם: 08/07/2017 | 00:13
בקלאווה ביתית מהממת

תקציר המתכון: בקלאווה בהכנה ביתית, עשירה בעלים קריספיים וטעימים, למה לקנות מוכן אם אפשר להכין לבד???

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

הדבש/הסירופ

לקימוח העלים

אופן הכנה

  1. המתכון לבקלאווה: ראשית נטחן חצי קילו אגוזי מלך מעורבבים עם כף קינמון..ונכין סירופ: בסיר נבשל 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מחצי לימון .לבשל על להבה בינונית כ 20 דק..לקרר ולהניח לסוף. הבצק לבקלאווה; במיקסר: 1 ביצה בגודל לארג', חצי כוס שמן, כפית אבקת אפיה, כוס מים, קורט מלח, 4 כוסות קמח..הכוס חד"פ חמה..ללוש כ 10 דק עד לקבלת בצק פלסטלינה..לכסות בניילון ולתת חצי שעה מנוחה". לחלק את הבצק ל - 3 כדורים, כל כדור נחלק ל- 16 כדורים קטנים , את הכדורים נטבול בצלחת קורנפלור ונרדד לעלה דק כמה שיותר..כל הזמן לקמח את העלה וגם את המשטח קורנפלור..ככה נפתח את כל הכדורים...נניח קבוצה של 16 כדורים אחד על השני..ונפתח את כולם יחד במערוך עד שנקבל עלה דק וגדול.. עכשיו נמיס במיקרו 150 גרם חמאה או מחמאה..נשמן את התבנית ונסדר קבוצה של 16 עלים יחד, נפזזר אגוזים קצוצים בנדיבות,נניח שוב קבוצה של 16 עלים יחד, נפזר שוב אגוזים, ונסגור עם ה- 16 עלים האחרונים מלמעלה. נחתוך לקוביות יפות..ונשפוך את החמאה המומסת מעל...בתנור: 200 מעלות על אפיה רגילה..כ 50 דק..איך שהיא יוצאת מהתנור..לשפוך את הסירופ..בהצלחה לכולן.