תקציר המתכון: עוגה שמתאימה ליום הולדת או סתם יום חול
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
הכנת עוגת השוקולית :
מחממים תנור ל180 מעלות מראש , מקציפים את הביצים עם הסוכר שהקצף תפוח מורידים מהירות מקסר ומוסיפים לאט לאט את הנוזלים ובסוף מוסיפים את הקמחים מערבבים לאיחוד תערובת חלקה שמים בתבנית ואופים בערך חצי שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות שימו לב לתנור זמן אפייה אצל כל אחת שונה במידה והתנור בחום גבוהה לאפות על 160 מעלות לכן ציינתי את הערה
הכנת עוגת וניל :
מחממים תנור ל180 מעלות מראש , מקציפים את הביצים עם הסוכר שהקצף תפוח מורידים מהירות מקסר ומוסיפים לאט לאט את הנוזלים ובסוף מוסיפים את הקמחים מערבבים לאיחוד תערובת חלקה שמים בתבנית ואופים בערך חצי שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות שימו לב לתנור זמן אפייה אצל כל אחת שונה ,במידה והתנור בחום גבוהה לאפות על 160 מעלות לכן ציינתי את הערה
אפייה בתבנית רינג מרובעת גודל 35*35
כאשר העוגות מתקררות מתחילים לצפות את החלק התחתון של עוגת השוקולית בקצפת שהכנו שמים עליה את עוגת הוניל וממשיכים בציפוי
הכנת ציפוי שוקולד :
בבאן מרי שמים 200 גרם שוקולד חלב עם 2 כפות שמן ממסיסים לתערובת חלקה מעבירים במסננת ומקשטים בציפוי חלקי סביב העוגה
ציפוי שוקולד לבן :
בבאן מרי שמים 200 גרם שוקולד לבן עם 2 כפות שמן וחצי מיכל שמנת מתוקה ממיסים לתערובת חלקה מעבירים במסננת ומקשטים על העוגה
ניתן לקשט בתוך העוגה לפני ששמים את העוגה מעל עוגה במגוון פירות טריים שחתוכים לקוביות כמו : אננס טרי אפרסק טרי דובדבנים טרי
יד חופשית לקישוט נתון לשיקול לפי טעמים שאוהבים בהצלחה