לןגן

בגטים

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 28/06/2017 | 12:24
בגטים

תקציר המתכון: מיני בגטים קראנצים בחוץ ורכים בפנים.. טעים טעים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את כל החומרים מלבד המלח .

  2. את המים להוסיך לאט כמה שהקמח סופח.

  3. כשמתגבש לבצק להוסיף אצ המלח..

  4. ללוש 10 דקות..

  5. הבצק צריך להיות רך ומבריק אך לא דביק

  6. להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת עם הידים.

  7. לכדרר לכדור..

  8. לשמן מעט את הקערה ואת הבצק.

  9. לעטוף בנילון מגבת מעל..

  10. תפיחה להכפלת הנפח בקיץ התפיחה מהירה יותר..

  11. להוריד אויר ועוד תפיחה..

  12. לחלק ככה..

  13. מי שרוצה בגט ארוך אז לחלק ל300 גרם..

  14. אני חילקתי ל150 גרם ויצא לי 12 בגטים..

  15. לתת מנוחה לכדורים 10 דקות..

  16. לשטח למלבן ולגלגל לרולדה..את הקצוות לצבוט מתחת ולשטח מעט..

  17. לכסות ולתת תפיחה עד הכפלת הנפח..

  18. להדליק תנור חצי שעה לפני שאופים את הבגטים על 190 מעלות..

  19. לשים בתחתית התנור קערה עם מים חמים..

  20. כשהבגטים תפחו לפזר מעט קמח לחרוץ 3 חריצים באלכסון..

  21. לאפות עד הזהבה זה בערך 20 דקות..