לןגן

סלט מבושל

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 24/06/2017 | 13:33
סלט מבושל

תקציר המתכון: סלט חצילים מבושל ניקרא גם "איקרה" קר כסלט / חם כתוספת

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקלף את החצילים ולחתוך לקוביות, לערבב עם מלח לשים במסננת. (20 דק')

  2. את שאר הירקות גם כן לחתוך לקוביות בעובי של 1 ס"מ.

  3. לחמם סיר עם שמן לטגן מספר דקות את הבצלים, גזרים והגמבה לתבל ולהוסיף את העגבניות ולערבב

  4. לשטוף את החצילים ולסנן.

  5. להוסיף את החצילים והקישואים, לסגור את המכסה ולבשל במשך 30 דק' על להבה בינונית (בישול עדין) מדי פעם לערבב, לטעום ולתקן טעמים ולהוסיף את שיני השום בסוף הבישול אפשר גם להוסיף מעט שמיר קצוץ.

  6. (הסלט מתבשל על הנוזלים שלו, לא צריך להוסיף מים, ולכן הבישול על להבה בינונית שלא אשרף. אם אוכלים אותו כסלט אז לחתוך את המצרכים לקוביות בעובי של 1 ס"מ, וכתוספת חתיכות גדולות יותר ולאכול חם עם לחם או חלה.