לןגן

עוגת שושני שמרים קינמון (סינרול) של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 22/06/2017 | 21:27
עוגת שושני שמרים קינמון (סינרול) של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, עוגה מפנקת, ממכרת, בעלת ניחוח משכר, שווה השקעה.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

למילוי

סירופ

אופן הכנה

  1. מתחילים בלהכין את סירופ העוגה..

  2. מרתיחים בסיר קטן חצי כוס סוכר וחצי כוס מים עד שהסוכר נמס ושמים בצד

  3. הכנת הבצק..

  4. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח, שמרים, אינסטנט פודינג וניל, סוכר ומערבבים בעזרת כף, מוסיפים את הביצה, כוס חלב בלבד, ולשים כ-5 דקות, לאחר 5 דקות של לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד לקבלת בצק רך, אחיד, מבריק וחלק (סה"כ לישה של 10 דקות)

  5. מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח, ממליצה לשים במקרר ללילה, הבצק שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה יותר

  6. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות

  7. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים למלבן של 40-50 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ, מערבבים בקערה קטנה סוכר חום וקינמון, מורחים את החמאה הרכה על הבצק בשכבה דקה ואחידה, מפזרים מעל בצורה שווה את תערובת הסוכר-קינמון, מגלגלים את הבצק מצלעו הארוכה לרולדה ארוכה, פורסים בעזרת סכין חדה לעיגולים/לשושנים בעובי 2 ס"מ

  8. מסדרים את השושנים בתבנית האפייה במרווחים של 2 ס"מ, מניחים להתפחה שניה של חצי שעה או עד להכפלת הנפח

  9. מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות או עד להזהבה

  10. מוציאים מהתנור ומורחים את הסירופ בנדיבות מיד כשהעוגה חמה

  11. טיפים..

  12. העוגה הכי טעימה ביום הכנתה, אפשר להקפיא את העוגה עטופה היטב עד שבועיים

  13. המילוי לא חייב להיות רק קינמון גם ממרח שוקולד התקבל בברכה

  14. ממליצה לחמם מעט לפני הגשה

  15. זהו מוכן! מבטיחה לכם שזו העוגה שתמיד תתקבל במחיאות כפיים במיוחד לאוהבי הקינמון

  16. בתיאבון. אז... כנסו למטבח וספרו איך היה