לןגן

רוגלאך עם בולגרית שום וזעתר בגרסה המלוחה

מאת: סיון אסולין מלול, פורסם: 22/06/2017 | 06:59
רוגלאך עם בולגרית שום וזעתר בגרסה המלוחה

תקציר המתכון: רוגלאך עם בולגרית שום וזעתר בגרסה המלוחה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מאפה רוגלאך עם בולגרית שמן זית וזעתר בצורת עוגה כמה טעיםםםםם

  2. לבצק: לערבב קילו קמח מנופה עם 2 כפות שמרים, 2 כפות סוכר. בקערה נפרדת נערבב 2 ביצים, כוס חלב פושר, 1 גביע אשל, כף שטוחה מלח. 100 גר' חמאה מומסת וכוס וחצי מים פושרים לאחר מכן נאחד את 2 הקעריות ולנערבל במיקסר עד לבצק חלק ונעים. נתפיח שעה...

  3. נגרד 400 גר' גבינה בולגרית ונניח בצד.

  4. בקערה נערבב כוס וחצי שמן זית, כוס זעתר, 4 שיני שום כתוש

  5. נרדד לעיגול ונמרח את הרוטב של השמן זית וכו'... נחתוך ל 8 משולשים כמו שחותכים פיצה! נפזר מעט פתיתי גבינה בולגרית ונגלג כמו שמגלגלים רוגלאך מהקצה הרחב לכיוון המרכז. ניקח תבנית עגולה גודל 26 מרופדת בנייר אפייה. ונתחיל להניח את הרוגלאך בתחתית שכבה ראשונה וכן הלאה עד ל-3/4 התבנית,,,נבריש בביצה טרופה...נפזר שומשום ונתפיח עוד שעה. נאפה על חום 200 מעלות כמובן בשלב הכי שמגיע לתחתית התנור עד שהכל תופח בתנור ותופס זה יפה. בהצלחה